Dana Ilies – Coach

Povestea mea în lucrul cu copiii începe la Singapore, unde am avut șansa să urmez un training pentru a deveni mentor cu un program de life-skills pentru copii numit SoulKids.

Trainingul pentru a deveni Mentor SoulKids mi-a schimbat complet modul de a mă vedea pe mine însămi și de a vedea lumea. Am înțeles că nu pot deveni o inspirație pentru copii dacă nu dobândesc eu întâi toate abilitățile și mentalitatea pe care vreau să le transmit.

Am descoperit apoi, în 2 ani (2016-2018), în care am făcut acest program la Singapore, cu sute de copii din toată lumea, ce diferență pot face în viața lor.

După ce am văzut impactul pe care SoulKids îl poate avea în programe de grup, am vrut să merg puțin mai departe, și am făcut și trainingul pentru a deveni Life-coach pentru copii cu metoda SoulKids. Astfel am început să lucrez individual cu copiii. Dacă un mentor inspiră, un coach este mult mai practic și parcurge drumul spre obiectiv împreună cu copilul.

Nu este nimic mai înălțător decât să vezi că poți să faci o diferență în viața unui copil!

Am înțeles că trebuie să fac din asta o misiune, și din 2018 am adus SoulKids în România și fac acest program aici cu același impact extraordinar asupra copiilor de aici.

Nu mult după ce am ajuns în România de la Singapore, șansa a făcut să o cunosc pe Ioana Târziu, care a avut viziunea extraordinară de a mă coopta în crearea unui program de educație. Casa cu Rost m-a adoptat cumva, și eu am găsit la Casa cu Rost o casă, și astfel am pornit împreună la drum spre o misiune așa de nobilă, și anume de a le da copiilor din România ceea ce ei nu primesc la școală.

Câteva cuvinte despre viața mea înainte de SoulKids:

M-am născut în 1969 la Nehoiu și sunt de profesie inginer de centrale nucleare. Anul acesta (2021) am sărbătorit 30 de ani de căsătorie și am doua fiice superbe. Ele și soțul meu m-au învățat ce înseamnă să iubești cu adevărat, total și mai presus de orice. Am locuit în București, Frankfurt, Macao și Singapore. Fiecare loc nou unde te duci, chiar și dacă mergi într-o vacanță, te schimbă puțin. Îți lărgește orizonturile și te face să vezi lumea prin ochii altor oameni, care au altă cultură și alte obiceiuri. Niciodată nu iți pierzi identitatea sau rădăcinile, dar așa cum adaugi condimente într-o mâncare, fiecare loc nou aduce câte o nuanță în felul tău de a privi lucrurile. Dacă păstrezi o minte deschisă poți învăța atâtea lucruri noi din orice astfel de experiență.

Filozofia mea de viață este: ‘Voi fi cea mai pozitivă persoană pe care o cunosc’

Cele 3 valori la care țin cel mai mult sunt: dragoste, onestitate și simplitate.

%d blogeri au apreciat: